SUPERPRZEPIS

Roladki rybne z pieczarkami

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Roladki rybne z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Roladki rybne z nadzieniem z cebuli i pieczarek. Zalane śmietanowo-serowym sosem z czosnkiem. Pyszne.

Składniki:

Roladki rybne z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki rybne z pieczarkami
Rozmrożone filety rybne skropić sokiem z cytryny i posypać vegetą. Na każdym filecie rozsmarować cienko masło. Pieczarki oraz cebulę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, a gdy zacznie się szklić, dodać pieczarki. Przyprawić solą oraz pieprzem, smażyć do odparowania pieczarek. Odsączyć. Na każdy filet nałożyć po 3 łyżki farszu i lekko zwinąć. Ułożyć obok siebie w niedużym, żaroodpornym naczyniu. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą kolendry oraz startym na małych oczkach żółtym serem. Garść sera pozostawić do posypania roladek. Roladki polać sosem śmietanowym i posypać świeżo zmielonym pieprzem i posypać żółtym serem. Piec przez 30-35 minut w 160-170 stopniach.
Roladki rybne z pieczarkami
Rozmrożone filety rybne skropić sokiem z cytryny i posypać vegetą. Na każdym filecie rozsmarować cienko masło.
Roladki rybne z pieczarkami
Pieczarki oraz cebulę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, a gdy zacznie się szklić, dodać pieczarki. Przyprawić solą oraz pieprzem, smażyć do odparowania pieczarek
Roladki rybne z pieczarkami
Na każdy filet nałożyć po 3 łyżki farszu i lekko zwinąć. Ułożyć obok siebie w niedużym, żaroodpornym naczyniu.
Roladki rybne z pieczarkami
Roladki polać sosem śmietanowym i posypać świeżo zmielonym pieprzem i posypać żółtym serem. Piec przez 30 minut w 160-170 stopniach.

Tagi:

ryba ryby sery ser