kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Te roladki są łatwe w przygotowaniu, a do tego pyszne! Nadają się na niedzielny obiad lub spotkanie rodzinne.

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

Składniki:

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami
1. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na tłuszczu wraz z cebulką, doprawiając do smaku solą i pieprzem. 2. Plastry schabu umyć, lekko rozbić i doprawić solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kłaść

2 łyżki pieczarek. Następnie mięso zwinąć w rolady, spiąć wykałaczkami i panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na tłuszczu, następnie podlać niewielką ilością wody i dusić 10 minut pod przykryciem.

Podawać z ziemniakami i surówką lub mizerią.