madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Roladki schabowe madi356

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki schabowe z pieczarkami w środku często przyrządzam na niedzielny obiad.

Roladki schabowe 	madi356 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe madi356

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe madi356
Plastry schabu rozbijamy cienko, nacieramy przyprawą do mięsa. Cebulę oraz pieczarki obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Następnie na rozgrzanym oleju cebulę wraz z pieczarkami smażymy około pół godziny. Gdy farsz już będzie gotowy, nakładamy go porcjami na rozbite plastry schabu. Ciasno zwijamy, tak jak roladki, spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią kucharską. Następnie gotowe roladki panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Roladki schabowe 	madi356
Po nałożeniu farszu na płat schabu, zwijamy ciasno roladki i spinamy wykałaczkami.
Roladki schabowe 	madi356
Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.