Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Plastry schabu dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki. Następnie pieczarki wraz z cebulą smażymy na odrobinie oleju.
Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wyrabiamy chwilę dłońmi. Usmażone pieczarki studzimy, a następnie dodajemy je do mięsa mielonego. Ponownie dokładnie wyrabiamy masę. Następnie na plastry schabu wykładamy porcję masy mięsno-pieczarkowej. Ciasno zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Gotowe roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do pielarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy godzinę.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki. Następnie pieczarki wraz z cebulą smażymy na odrobinie oleju.
Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wyrabiamy chwilę dłońmi. Usmażone pieczarki studzimy, a następnie dodajemy je do mięsa mielonego. Ponownie dokładnie wyrabiamy masę. Następnie na plastry schabu wykładamy porcję masy mięsno-pieczarkowej. Ciasno zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Gotowe roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do pielarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy godzinę.