Sposób przygotowania:
Roladki schabowe prawdziwkowe
Grzyby suszone zalewamy letnią wodą. Moczymy parę godzin. Plastry schabu grubości około 1,5 cm cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy solą oraz papryką ostrą. Na każdy plaster kładziemy plasterek boczku, ząbek czosnku oraz kawałek marynowanego grzyba. Roladkę starannie zwijamy i dodatkowo obwiązujemy nitką. Tak przygotowane roladki taczamy w mące. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i na dużym ogniu rumienimy. Dodajemy również namoczone i pokrojone grzybki. Chwilę smażymy wspólnie i całość zalewamy wodą w której moczyły się grzyby. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz kolorowy. Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Podałem z kaszą jęczmienną. Smacznego.
evita0007
pacpaw
Dobrze czytasz. Są takie i takie. W skrócie marynowane są w środku roladki, a na suszonych grzybach jest robiony sos, w którym roladki się duszą. Dzięki za zwrócenie uwagi!
evita0007
Ok dziękuję za wyjaśnienie-pozdrawiam serdecznie :)