Roladki schabowe w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki robię dość często, bo domownicy je lubią, za każdym razem jednak nadzienie jest inne, bo tak jest ciekawiej.

Roladki schabowe w boczku

Składniki:

Roladki schabowe w boczku

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • 50 g sera żółtego w kostce
  • 1 gruby kabanos
  • 4 kawałki papryki czerwonej
  • 100 g surowego wędzonego boczku w cienkich plastrach
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w boczku

ETAP 1:

Roladki schabowe w boczku
Rozbite kotlety przyprawiamy z obu stron

Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron.

ETAP 2:

Roladki schabowe w boczku
Na brzegu mięsa układamy kabanosa, ser i paprykę

Kabanosa i ser kroimy na 4 kawałki. Układamy je razem z papryką na jednym brzegu mięsa.

ETAP 3:

Roladki schabowe w boczku
Owinięte w boczek roladki smażymy na złoto

Zwijamy w ciasne roladki i każdą owijamy w plastry wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony na złoty kolor (na wolnym ogniu).


Tagi:

mięso dania