Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z boczkiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki schabowe to mój ulubiony pomysł na obiad. Często wymyślam różne nadzienie do nich. Dzisiaj zostały podane z boczkiem i serem - były naprawdę pyszne.

Roladki schabowe z boczkiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z boczkiem i serem

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • rozmaryn
  • 4 plastry sera żółtego
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z boczkiem i serem
Schab cieniutko rozbić. Natrzeć z obu stron oliwą, przyprawą kucharek oraz pieprzem, a od środka dodatkowo rozmarynem. Na każdym kawałku położyć plaster sera oraz część wędzonego boczku pokrojonego w plastry. Zwinąć roladki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę. Podawać z ziemniakami i surówką.
Roladki schabowe z boczkiem i serem
Plastry schabu rozbić natrzeć oliwą i przyprawami.
Roladki schabowe z boczkiem i serem
Na mięsie ułożyć ser żółty i boczek wędzony.
Roladki schabowe z boczkiem i serem
Ciasno zwinąć roladki uważając aby się nie rozpadły.
Roladki schabowe z boczkiem i serem
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i upiec.