Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w sosie serowo ziołowym
Schab kroimy w plastry i rozbijamy bardzo cienko , przyprawiamy pieprzem i solą i posypujemy startym żółtym serem , pieczarkami wcześniej zapieczonymi na maśle , oraz kładziemy plaster boczku zwijamy w rolkę i zapinamy wykałaczką , następnie przyprawiamy je po wierzchu słodką papryką , tymiankiem i odrobiną ugniecionego czosnku. Do naczynia wlewamy smietanę z odrobiną wody i rozrabiamy , dodajemy posiekaną cebulkę , koper, nać pietruszki , bazylię i dodajemy starty ser żółty . Podgrzewamy do czasu aż ser żółty się stopi . Roladki podpiekamy na oliwie i wkładamy do naczynia żaroodpornego polewając sosem , wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut w 180 stopniach . Podajemy posypane np. świeżym koprem.
czerwona papryczka
magdalennab
jagna
sandra200
Justyna33
Gość
Gość
Gość
Natala1210
dzastina
kwiatula