Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w sosie kurkowymEtap 1

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 2

Na każdym kawałku mięsa położyć po plasterku boczku i kawałku żółtego sera.
Etap 3

Zwinąć ścisłe roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Schabowe roladki mocno zrumienić na rozgrzanym oleju.
Etap 4

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją.
Etap 5

Kurki oczyścić, opłukać, dowolnie pokroić, dodać do mięsa, usmażyć.
Etap 6

Do mięsa z grzybami wlać 2 szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Etap 7

Śmietanę rozmieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody.
Etap 8

Zawiesiną zagęścić sos. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
zbysiowa