Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana a la gołąbki
Z papryk odcinamy górę i wydrążamy środki. Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy łyżeczką przyprawy uniwersalnej i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę. Ryż gotujemy i studzimy. Mięso, ryż i cukinię przekładamy do miski, dodajemy cebulkę, sól, pieprz, czosnek granulowany i pastę paprykową, dokładnie mieszamy.
Farszem nadziewamy papryki. Polewamy niewielką ilością oleju i pieczemy ok 40 min w temp 180 st.
Ja swoje papryki dodatkowo podsmażyłam na łyżce oleju i masła, następnie dodałam po łyżce koncentratu pomidorowego i ketchupu i podlałam płynem powstałym podczas zapiekania.
Smacznego:-)
Farszem nadziewamy papryki. Polewamy niewielką ilością oleju i pieczemy ok 40 min w temp 180 st.
Ja swoje papryki dodatkowo podsmażyłam na łyżce oleju i masła, następnie dodałam po łyżce koncentratu pomidorowego i ketchupu i podlałam płynem powstałym podczas zapiekania.
Smacznego:-)
ciasteczka
robaczek