Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z maślakami i ryżemPrzygotowanie farszu

Na patelni roztopić masło klarowane. Wrzucić oczyszczone, pokrojone w kostkę grzyby. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając (aż z grzybów odparuje woda).
Dodać marchew startą na tarce o grubych oczkach oraz ryż. Dodać curry, paprykę ostrą, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, podsmażyć jeszcze chwilę, ostudzić.
Rozbijanie plastrów schabu

Schab cienko rozbić przez folię, z każdej strony natrzeć pieprzem i solą.
Faszerowanie roladek

Na każdy schab ułożyć obfitą ilość farszu, tak żeby pokrył cały plaster.
Roladki przed upieczeniem

Zawinąć roladki. Układać w naczyniu żaroodpornym. Na roladki układać po kawałku masła.
Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.