Sposób przygotowania:
Roladki schabowe ze szpinakiem i mascarpone
1. . Schab rozbić na plastry, natrzeć pieprzem i solą.
2. Patelnię natrzeć masłem, rozgrzać, wrzucić szpinak. Przykryć i rozmrozić na bardzo wolnym ogniu. Smażyć, aż odparuje cała woda.
3. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietankę. Doprawić do smaku pieprzem i solą, chwilkę przesmażyć. Zdjąć z ognia. Wrzucić mascarpone, wymieszać, ostudzić.
4. Na środek plastra schabu ułożyć 1 czubatą łyżkę farszu. Zawinąć brzegi i spiąć wykałaczką.
5. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Ostrożnie wyłożyć, stroną na której jest ślad po zawinięciu do dołu aby się nie rozpadły. (Olej ma przykryć mięso do połowy)
6. Smażyć na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony. Smacznego!
2. Patelnię natrzeć masłem, rozgrzać, wrzucić szpinak. Przykryć i rozmrozić na bardzo wolnym ogniu. Smażyć, aż odparuje cała woda.
3. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietankę. Doprawić do smaku pieprzem i solą, chwilkę przesmażyć. Zdjąć z ognia. Wrzucić mascarpone, wymieszać, ostudzić.
4. Na środek plastra schabu ułożyć 1 czubatą łyżkę farszu. Zawinąć brzegi i spiąć wykałaczką.
5. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Ostrożnie wyłożyć, stroną na której jest ślad po zawinięciu do dołu aby się nie rozpadły. (Olej ma przykryć mięso do połowy)
6. Smażyć na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony. Smacznego!