Sposób przygotowania:
schabowe roladki ze szpinakiem i serem
3 plastry schabu rozbić dokładnie tłuczkiem do kotletów, posypać je granulowanym czosnkiem, solą i kolorowym pieprzem. Do mikrofalówki włożyć 3 kostki mrożonego szpinaku na 1 minutę, po wyciągnięciu odcisnąć nadmiar płynu. Na plastrach schabu ułożyć plasterki żółtego sera i rozłożyć po porcji odciśniętego szpinaku, posypać całość przyprawą pikantną na grill. Plastry schabu dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć je wykałaczkami i oprószyć mąką. Na łyżce oleju obsmażyć roladki, zaczynając od miejsca gdzie jest łącze, a potem dokładnie z każdej strony, podlać małą ilością wody, dodać kostkę pieczeniową, przykryć pokrywką i dusić 15 minut. W filiżance mleka wymieszać 2 łyżeczki skrobii kukurydzianej, wlać do roladek, dodać jeszcze 1 łyżeczkę papryki słodkiej i dusić jeszcze 10 minut. Gotowe roladki wyłożyć na talerz, polać gorącym sosem i zrobić dekorację z tego co mamy pod ręką:)
p.jola1