Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Roladki schabowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki te to idealne, smaczne danie dla całej rodziny. Może stanowić dodatek do sałatek, surówek lub być jedzona sama.

Roladki schabowe ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe ze szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i szpinak. Gdy będą już miękkie doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zalewamy jogurtem naturalnym. Dokładnie mieszamy. Trzy kotlety schabowe mocno rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem po obu stronach. Na każdym kotlecie układamy przygotowany wcześniej farsz szpinakowy i mocno zwijamy, Każdy zwinięty kotlet obtaczamy w mące. Później obtaczamy w roztrzepanych jajkach. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, cały czas sprawdzając. Gdy będą złociste zdejmujemy z patelni. Kotlety przecinamy na ukos na mniejsze części, aby powstały małe roladki. Jemy same lub z dodatkami. 
Roladki schabowe ze szpinakiem
Kotlety z farszem w śordku obtaczamy w mące
Roladki schabowe ze szpinakiem
Następnie obtaczamy w rozmąconych jajkach
Roladki schabowe ze szpinakiem
Smażymy na rozgrzanym oleju, cały czas pilnując
Roladki schabowe ze szpinakiem
Gdy kotlety będą zarumienione na brązowy kończymy smażenie