iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Roladki szparagowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię kawior niestety nie ma okazji jeść go często, dlatego takie roladki przygotowuję na specjalne okazje, są pyszne.

Roladki szparagowe

Składniki:

Roladki szparagowe

 

  • kilka plastrów wędliny o dużej średnicy,
  • 1/2 słoika zielonych szparagów,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 5 łyżek serka naturalnego,
  • łyżeczka majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • 15 śliwek suszonych,
  • kawior do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Roladki szparagowe
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z serkiem, majonezem. Następnie solimy, pieprzymy, śliwki kroimy na małe kawałki. Szynkę smarujemy serkiem na brzegu układamy szparaga i wzdłuż kilka kawałków śliwki, zwijamy, dekorujemy kawiorem. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny aby składniki sobą przeszły.