gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Takie roladki drobiowe to świetny i szybki pomysł na obiad. Są bardzo kolorowe. Każdorazowo mogą być podane z innym nadzieniem. Serdecznie polecam!

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

Składniki:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Filet z kurczaka myjemy rozcinamy na 4 plastry,rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą i pieprzem. Na mięso dajemy pokrojoną cebulę i natkę selera naciowego wymieszanego z odrobiną oleju.Na to paski marchewki Następnie rozkładamy fasolkę szparagową po 4-5 szt a na środek dajemy pasek czerwonej papryki,ciasno zwijamy w roladkę, Roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Najlepiej każdą roladkę dać do woreczka i ciasno zwinąć włożyć na jakiś czas do lodówki. Przed smażeniem rozwijamy i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron. POLECAM!!