Sposób przygotowania:
Roladki z fasolką szparagową
1. Fasolkę szparagową obrać /odciąć końcówki i ewentualnie usunąć włókna /i ugotować al dente w osolonej wodzie.
2. Ugotowaną szparagówkę przelać zimną wodą, odsączyć i pokroić na małe kawałki.
3. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony czosnek, kawałeczek ostrej papryczki i pokrojoną fasolkę.
4. Krótko podsmażyć i odstawić.
5. Płaty mięsa lekko rozbić, oprószyć solą , pieprzem i ułożyć na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Plastry szynki powinny być nieco większe niż mięsa.
6. Do fasolki dodać starty ser,wymieszać i rozłożyć na przygotowanych płatach mięsa.
7. Zwinąć roladki zakładając końce szynki do środka.
8. Rozgrzać olej, wrzucić listek szałwi i smażyć roladki na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony /powinny być ładnie przyrumienione/.
9. Odsączyć nadmiar tłuszczu.
10. Gotowe mięso podawać z ugotowaną fasolką oraz pieczywem lub ziemniakami /jak kto lubi/.
2. Ugotowaną szparagówkę przelać zimną wodą, odsączyć i pokroić na małe kawałki.
3. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony czosnek, kawałeczek ostrej papryczki i pokrojoną fasolkę.
4. Krótko podsmażyć i odstawić.
5. Płaty mięsa lekko rozbić, oprószyć solą , pieprzem i ułożyć na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Plastry szynki powinny być nieco większe niż mięsa.
6. Do fasolki dodać starty ser,wymieszać i rozłożyć na przygotowanych płatach mięsa.
7. Zwinąć roladki zakładając końce szynki do środka.
8. Rozgrzać olej, wrzucić listek szałwi i smażyć roladki na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony /powinny być ładnie przyrumienione/.
9. Odsączyć nadmiar tłuszczu.
10. Gotowe mięso podawać z ugotowaną fasolką oraz pieczywem lub ziemniakami /jak kto lubi/.
edytaha
zbysiowa
monikaT83
jaNina