ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Roladki szynkowe w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie wyglądająca przystawka o doskonałym smaku.

Roladki szynkowe w galarecie

Składniki:

Roladki szynkowe w galarecie

 

  • 5 plasterków szynki
  • 3 jajka
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • pieprz
  • sól
  • pęczek szczypiorku
  • 1 kostka rosołowa
  • żelatyna

Sposób przygotowania:

Roladki szynkowe w galarecie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy majonez i chrzan. Wszystko razem rozcieramy widelcem na gładką masę. Doprawiamy pieprzem i solą. Na każdy plasterek szynki nakładamy łyżkę masy i zawijamy w ruloniki. Ruloniki układamy na półmisku zawinięciami na dół. Przyrządzamy bulion według przepisu na opakowaniu kostek rosołowych. Dodajemy do niego żelatynę (ilość zależna od przepisu na opakowaniu). Szczypiorek myjemy, siekamy drobno. Posypujemy nim roladki na półmisku. Zalewamy wszystko przygotowanym roztworem żelatyny. Czekamy aż przestygnie po czym odkładamy do stężenia do lodówki.