Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzano

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Ładnie wyglada i dobrze smakuje!

Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzano

Składniki:

Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzano

 

  • 10 plastrów szynki (najlepiej konserwowej, kwadratowej)
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • starty chrzan
  • gęsty majonez
  • 1op. żelatyny instant na 1l. wody
  • vegeta, sól, pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzano
Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej.Dodać 1łyżkę chrzanu, majonez (tyle, żeby związał masę). Posolić, popieprzyć do smaku.Wymieszać dokładnie i nakładać na plastry szynki. Zwijać ruloniki i układać na półmisku.Udekorować wg uznania (ja używam natki pietruszki i czerwonej papryki). W rondelku zagotować 1 l wody, dodać 1 łyżkę vegety i żelatynę, dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia.Tężejącą galaretką zalać ruloniki.Odstawić do zastygnięcia.SMACZNEGO!