Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Roladki szynkowo-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Efektowne danie zakąskowe.

Roladki szynkowo-serowe

Składniki:

Roladki szynkowo-serowe

 

  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 6 plastrów papryki konserwowej
  • 2 łyzki majonezu
  • 3 liscie sałaty

Sposób przygotowania:

Roladki szynkowo-serowe
Na talerzu ułozyć liście sałaty. Rozkładać plastry szynki, na nich układać plastry sera. Każdy plaster sera smarować cienko majonezem, układać na nim paski papryki konserwowej, zwijać w ruloniki. Każdy rulon przekroić na pół, układać na liściach sałaty od środka na zewnątrz, tworząc rozetę. Bardzo elegancko prezentuje sie na stole.