beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki w galarecie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Idealne na przyjęcia i inne okazje

Roladki w galarecie

Składniki:

Roladki w galarecie

 

  • 3 plastry schabu
  • 3 kolorowe papryki
  • 15 dag żółtego sera
  • natka pietruszki wg uznania
  • 4 jajka
  • 1 litr bulionu
  • żelatyna wg przepisu na opakowaniu
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki w galarecie
Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać je na półmisku. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.