beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i szybka przekąska

Roladki w galarecie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki w galarecie

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki w galarecie
Żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu w gorącym bulionie. Odstawić do zastygnięcia. Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, drobno pokroić, włożyć na patelnię i odparować. Gdy pojawi się sok odlać i podsmażyć na łyżce masła razem z cebulą i zostawić do ostygnięcia. Połączyć z jajkiem i wymieszać widelcem ugniatając. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i rolować. Układać na półmisku. Zalać tężejącą galaretką.
Roladki w galarecie
Etap 1
Roladki w galarecie
Etap 2