Sposób przygotowania:
Roladki w galarecie
Żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu w gorącym bulionie. Odstawić do zastygnięcia. Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, drobno pokroić, włożyć na patelnię i odparować. Gdy pojawi się sok odlać i podsmażyć na łyżce masła razem z cebulą i zostawić do ostygnięcia. Połączyć z jajkiem i wymieszać widelcem ugniatając. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i rolować. Układać na półmisku. Zalać tężejącą galaretką.
![Roladki w galarecie Roladki w galarecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-w-galarecie-44561.jpg)
![Roladki w galarecie Roladki w galarecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-w-galarecie-44562.jpg)
evita0007