gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki wieprzowe z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane roladki podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - mają fajny smak i są łatwe w przygotowaniu.

Roladki wieprzowe z cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki wieprzowe z cukinią

 

  • 6 plastrów karkówki
  • mała cukinia
  • 1,5 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do karkówki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z cukinią
Plastry karkówki dokładnie rozbijamy. Następnie posypujemy je z każdej strony przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą. Cukinię myjemy i kroimy na kawałki.

Na karkówce układamy cukinię i ciasno zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką i obsmażamy na złoty kolor z każdej strony, do momentu, aż mięso będzie miękkie. (Możemy dusić pod przykryciem.) 
Roladki wieprzowe z cukinią
Plastry karkówki przyprawiamy i z jednej strony smarujemy musztardą.
Roladki wieprzowe z cukinią
Na plastrach karkówki ukłądamy kawałek cukinii.
Roladki wieprzowe z cukinią
Mięso z cukinią ciasno zwijamy w rulon.

Tagi:

cukinia