Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe w sosie
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy przyprawą do mięsa i pieprzem( można posmarować ketchupem).
Paprykę myjemy,oczyszczamy i kroimy w słupki (papryka może być różnokolorowa)
Przygotowaną paprykę rozkładamy na plastrach mięsa i ciasno zwijamy w roladki.
Roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu zawinięciem do dołu.
Podlewamy bulionem albo wodą i dusimy. Pieczarki obieramy i dowolnie kroimy.
Cebulę drobno kroimy i lekko rumienimy na oleju i dodajemy pieczarki.
Przez chwilę razem podsmażamy i dodajemy do roladek, dusimy do miękkości.
Sos doprawiamy do smaku.
Oprószamy przyprawą do mięsa i pieprzem( można posmarować ketchupem).
Paprykę myjemy,oczyszczamy i kroimy w słupki (papryka może być różnokolorowa)
Przygotowaną paprykę rozkładamy na plastrach mięsa i ciasno zwijamy w roladki.
Roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu zawinięciem do dołu.
Podlewamy bulionem albo wodą i dusimy. Pieczarki obieramy i dowolnie kroimy.
Cebulę drobno kroimy i lekko rumienimy na oleju i dodajemy pieczarki.
Przez chwilę razem podsmażamy i dodajemy do roladek, dusimy do miękkości.
Sos doprawiamy do smaku.
SylaUla