OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Wieprzowe roladki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne, aromatyczne i przepyszne roladki wieprzowe, nafaszerowane warzywami. Idealne danie dla mięsożerców.

Wieprzowe roladki z warzywami

Składniki:

Wieprzowe roladki z warzywami

 

  • ok. 1kg schabu b/k
  • mieszanka warzywna (mogą być mrożonki, zaw: kukurydzę, groszek, brokuł, kalafior, marchew)
  • cebula
  • ok. 1l bulionu pieczeniowego
  • majeranek, oregano
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • olej
  • mąka + woda

Sposób przygotowania:

Wieprzowe roladki z warzywami
Schab pokroić w plastry i rozbić na kotlety. Każdy obsypać majerankiem, oregano i posolić. Układać porcje warzyw i zawijać.

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Wrzucić na nią roladki i chwilę podsmażyć. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W między czasie sos przyprawić jeszcze ziołami i obsypać natką pietruszki.

Pod koniec gotowania zagęścić mąką z wodą. 

Tagi:

schab