Sposób przygotowania:
Roladki z boczkiem i ogórkiem
Plastry karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Smarujemy musztardą( u mnie z miodową nutką.
Boczek kroimy dowolnie najlepiej w wąskie kawałki (mogą być grubsze) albo jak komu pasuje.
Na przygotowanych plastrach karkówki układamy boczek i ogórek. Zwijamy dość ciasno roladki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy najpierw zawinięciem do dołu. Dodajemy podsmażony czosnek i cebulę.
Razem podsmażamy i podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, szczyptę soli i dusimy do miękkości i odparowania płynu. Chyba że potrzebujemy sos to podlewamy wodą i zagęszczamy łyżką mąki.
Razem podsmażamy i podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, szczyptę soli i dusimy do miękkości i odparowania płynu. Chyba że potrzebujemy sos to podlewamy wodą i zagęszczamy łyżką mąki.