Sposób przygotowania:
Zapiekanka schab z leczo
Schab pokroić w cienkie plastry (ok. 11-12 cienkich kotletów), rozbić tłuczkiem. Obtoczyć z obu stron w mące, usmażyć na rozgrzanej patelni, lekko posolić po wierzchu.
Cukinię, pokroić w dużą kostkę, przełożyć na patelnię. Dodać pokrojoną cebulę, pomidor i paprykę oraz startą na dużych oczkach tarki marchewkę doprawić do smaku solą, wymieszać.
Dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Warzywa podzielić na cztery równe części. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć jedną część warzyw, ułożyć 2-3 kotlety, na to następną warstwę warzyw, i tak na przemian aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą mają być warzywa.
Naczynie przykryć pokrywą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 50 minut.
Cukinię, pokroić w dużą kostkę, przełożyć na patelnię. Dodać pokrojoną cebulę, pomidor i paprykę oraz startą na dużych oczkach tarki marchewkę doprawić do smaku solą, wymieszać.
Dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Warzywa podzielić na cztery równe części. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć jedną część warzyw, ułożyć 2-3 kotlety, na to następną warstwę warzyw, i tak na przemian aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą mają być warzywa.
Naczynie przykryć pokrywą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 50 minut.
SylaUla