szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Roladki wieprzowe z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne roladki wieprzowe z imbirem i kolendrą.

Roladki wieprzowe z kolendrą

Składniki:

Roladki wieprzowe z kolendrą

 

  • 4 sznycle wieprzowe
  • 2 marchewki
  • 6 suszonych moreli
  • 2 pęczki dymki
  • 3-cm kawałek imbiru
  • 2 łyżki siekanej kolendry
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 6 łyżek sosu słodko-kwaśnego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 200 gram ryżu ugotowanego na sypko
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z kolendrą
Imbir obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa obrać. Marchewki, 2 dymki i morele pokroić w słupki, pozostałe dymki pokroić na kawałki. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i imbirem. Na sznyclach rozłożyć 2/3 pokrojonych warzyw i moreli oraz kolendrę. Mięso ciasno zwinąć i spiąć brzegi. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim roladki. Podalać bulionem, sosem sojowym i słodko-kwaśnym. Przykryć i dusić około 20 minut. Pozostałe morele i warzywa usmażyć i podawać je obok roladek.

Tagi:

ryż sosy