gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki wieprzowe Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki wieprzowe z papryką, kalafiorem i serkiem topionym.

Roladki wieprzowe Gosi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe Gosi

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe Gosi
Różyczki kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Kotlety przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Paprykę myjemy, osuszamy, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Na plastrach schabu układamy paprykę, różyczkę kalafiora i kawałek serka topionego. Całość zawijamy w rulon. Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Roladki wieprzowe Gosi
Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy.
Roladki wieprzowe Gosi
Paprykę myjemy, osuszamy, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę.
Roladki wieprzowe Gosi
Na plastrach schabu układamy paprykę, różyczkę kalafiora i kawałek serka topionego.
Roladki wieprzowe Gosi
Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.