Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Roladki wołowe mojej Mamy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Drogie ale pyszne!!!!!!!!

Roladki wołowe mojej Mamy

Składniki:

Roladki wołowe mojej Mamy

 

  • 1 kg mięsa wołowego np.z udźca
  • 25 dag boczku wędzonego
  • 2 średnie cebule
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 małe ogórki kiszone
  • musztarda, sól, pieprz
  • smalec do obsmażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe mojej Mamy
Mięso pokroić na 6 plastrów. Rozbić je delikatnie. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć: słupek boczku, połówkę ogórka, połówkę jajka i cząstkę cebuli. Zawinąć i obwiążac nitką. Obsmażyć na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Wyjąć, zdjąć nici. Powstały z duszenia sos podprawić łyżeczką mąki. Roladki polać sosem. Podawać z ziemniakami.