Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Roladki z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Roladki z bakłażana pysznie zawinięte z pomidorami, bobem i mozzarellą. Zapiekane smakują wspaniale.

Roladki z bakłażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana
Ugotować filet z kurczaka i bób. Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry. Oprószyć solą i odstawić, aż puszczą sok. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Bób obrać z łupinek i zmiksować razem z kurczakiem. Można podlać odrobiną bulionu lub wodą. Przyprawić. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na paski, bez wodnistych części. Posmarować plastry bakłażana pastą z bobu. Ułożyć paski pomidorów i mozzarelli. Na brzegu umieścić kukurydzę i starannie zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczką. Roladki wkładać do naczynia do zapiekania, położyć na nie mozzarellę lub żółty ser. Zapiekać przez ok 30min w temperaturze 180*C. Smacznego!
Roladki z bakłażana
Bakłażana pokroić w plastry i oprószyć solą.
Roladki z bakłażana
Pastą z bobu posmarować osuszone plastry bakłażana.
Roladki z bakłażana
Na paście ułożyć paski pomidora i mozzarelli.
Roladki z bakłażana
Starannie zwijać bakłażana i spiąc wykałaczką.