Roladki z bakłażana z kozim serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z bakłażana z kozim serkiem to idealna lekka przekąska lub lunch. To także doskonała propozycja na imprezę czy też grilla. Szybko się ją przygotowuje i spokojnie można ją zrobić parę godzin wcześniej i przechować w lodówce.

Roladki z bakłażana z kozim serkiem

Składniki:

Roladki z bakłażana z kozim serkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana z kozim serkiem
Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki.

Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia.

Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki.

Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.

Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.

Tagi:

bakłażan