Sposób przygotowania:
Roladki z bakłażana z kozim serkiem
Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki.
Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia.
Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki.
Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.
Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.
Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia.
Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki.
Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.
Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.