Sposób przygotowania:
Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
Bakłażana kroimy na plastry około 3 mm, oprószamy przyprawą do ziemniaków i odstawiamy na 20 minut, następnie grillujemy na natłuszczonym ruszcie lub patelni grillowej po kilka chwil z dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy. Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku - zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. Smacznego !
![Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-baklazana-nadziane-warzywami-i-poledwica-364380.jpg)
![Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-baklazana-nadziane-warzywami-i-poledwica-364381.jpg)
![Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-baklazana-nadziane-warzywami-i-poledwica-364382.jpg)
![Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-baklazana-nadziane-warzywami-i-poledwica-364383.jpg)