Sposób przygotowania:
Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pestoPrzygotowanie kaszy kuskus
Kaszę kuskus mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, zalewamy wrzącym wywarem warzywnym. Kaszę przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
W międzyczasie paprykę żółtą i czerwoną kroimy w drobną kosteczkę.
Przygotowaną kaszę kuskus mieszamy z papryką, wyciśniętym ząbkiem czosnku i drobno posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanie roladek z bakłażana
Bakłażana oczyszczamy i kroimy wzdłuż w plastry.
Każdy plaster bakłażana smarujemy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażana grillujemy z każdej strony.
Zgrillowane plastry bakłażana smarujemy pesto z bazylii, nakładamy kaszę i zwijamy w roladki.
Roladki z bakłażana podajemy skropione oliwą z oliwek, z pesto i posypane natką pietruszki.
Przygotowanie roladek do podania
Roladki z bakłażana podajemy skropione oliwą z oliwek, dekorujemy pesto i natką pietruszki.
SylaUla
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki