lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Roladki z bakłażanów.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna przystawka nie tylko od święta

Roladki z bakłażanów.

Składniki:

Roladki z bakłażanów.

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażanów.
Bakłażany umyj,obierz i przetnij wzdłuż na plastry.Na patelni dobrze rozgrzej tłuszcz,podsmaż na nim lekko pokrojone bakłażany a także boczek pokrojony w plastry.Czosnek rozgnieć i połącz z twarogiem,wsyp pokrojone drobno świeże zioła,dopraw do smaku i wymieszaj.Na lekko podsmażonym bakłażanie kładź plasterek boczku, na nim rozsmaruj masę serową.Zroluj w roladki które zepnij wykałaczką i ułóż na półmisku.