Sposób przygotowania:
Roladki z bazylią w sosie pomidorowo paprykowymI
Sposób przygotowania roladek:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku mięs układam plasterek szynki i kilka listków Bazyli.
2. Mięso zwijam w roladki i gotuję na parze. Po ugotowaniu kroję roladki na połówki.
II
Sposób przygotowania sosu:
1. Cebulę, czosnek obieram kroję bardzo drobno i smażę na oleju w garnku.
2. Następnie dodaję pokrojone pomidory, oczyszczoną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiam pieprzem oraz solą i gotuje około 20 minut. Na koniec dodaję koncentrat pomidory, chwilkę gotuję. Sos wylewam na dno naczynia, na sosie układam roladki.
3. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
4. Smacznego.