Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Gulasz drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz drobiowy z dodatkiem papryki, cebuli i pora to idealny dodatek obiadowy do ziemniaków. Można podać osobno z dodatkiem chleba.

Gulasz drobiowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, obsmażyć na oleju. Wyłożyć na talerz.

Paprykę pokroić w kostkę, cebulę i pora w piórka.

Na tłuszczu po smażeniu kurczaka podsmażyć warzywa. Dodać kurczaka, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Dodać passatę pomidorową i przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, słodka papryką i ziołami prowansalskimi. W razie konieczności zagęścić mąka ziemniaczaną.
Gulasz drobiowy
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, obsmażyć na oleju.
Gulasz drobiowy
Na tłuszczu po smażeniu kurczaka podsmażyć warzywa,
Gulasz drobiowy
Dodać kurczaka, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw.
Gulasz drobiowy
Dodać passatę pomidorową i przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, słodka papryką i ziołami prowansalskimi.