Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, obsmażyć na oleju. Wyłożyć na talerz.
Paprykę pokroić w kostkę, cebulę i pora w piórka.
Na tłuszczu po smażeniu kurczaka podsmażyć warzywa. Dodać kurczaka, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Dodać passatę pomidorową i przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, słodka papryką i ziołami prowansalskimi. W razie konieczności zagęścić mąka ziemniaczaną.
Paprykę pokroić w kostkę, cebulę i pora w piórka.
Na tłuszczu po smażeniu kurczaka podsmażyć warzywa. Dodać kurczaka, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Dodać passatę pomidorową i przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, słodka papryką i ziołami prowansalskimi. W razie konieczności zagęścić mąka ziemniaczaną.