VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z cebulką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki duszone w sosie keczupowo- masztardowym zasmakują każdemu. Doskonałe danie z ziemniaczkami i surówką.

Roladki z cebulką i papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z cebulką i papryką

 

  • ok. 0,7 kg schabu
  • papryka czerwona
  • cebula
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 4 łyżki musztardy
  • 5 łyżek keczupu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mąki kartoflowej
  • woda

Sposób przygotowania:

Roladki z cebulką i papryką
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry ok. 1 cm, rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować warzywa- cebulę pokroić w piórka, paprykę w cienkie paseczki. Na każdym plastrze schabu ułożyć warzywa, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawinięte roladki podsmażyć na patelni na oleju i przełożyć do garnka. Zalewę przygotować z bulionu, keczupu i musztardy. Zalać mięso i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą. Gdy będą już gotowe zagęścić sos wodą z mąką.
Roladki z cebulką i papryką
Obsmażone na rumiany kolor układamy w garnku.

Tagi:

schab papryka