zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Roladki z papryką , kaparami i mozzarell

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

znowu z serii roladek w folii ..................

Roladki z papryką , kaparami i mozzarell Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z papryką , kaparami i mozzarell

 

  • 3 kotlety z karkówki ( po około 1,5 - 2 cm grubości )
  • 1 kulka mozzarelli ( 125 g )
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 mała papryka czerwona
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mix chili do smaku
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z papryką , kaparami i mozzarell
Kotlety z karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy z nich oprószyć przyprawami. Umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz mozzarellę pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki. Dodać kapary odsączone z zalewy doprawić do smaku solą, pieprzem i mixem chili. Nadzienie podzielić na trzy części i każdą z nich nałożyć na płaty karkówki. Zwinąć w roladki i dodatkowo zawinąć je szczelnie w folię spożywczą i związać końce. Gotowe roladki włożyć do garnka z zimną wodą aby były całe przykryte. Gotować od momentu wrzenia wody 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć z wody, obtoczyć w mące i podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Roladki można podać zaraz po ugotowaniu, ale my lubimy podsmażane. Można je podać np. z ryżem i dowolną surówką.
Roladki z papryką , kaparami i mozzarell
Umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz mozzarellę pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki. Dodać kapary odsączone z zalewy doprawić do smaku solą, pieprzem i mixem chili..
Roladki z papryką , kaparami i mozzarell
Nadzienie podzielić na trzy części i każdą z nich nałożyć na płaty karkówki..

Tagi:

kapary papryka