Sposób przygotowania:
Roladki z papryką , kaparami i mozzarell
Kotlety z karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy z nich oprószyć przyprawami. Umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz mozzarellę pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki. Dodać kapary odsączone z zalewy doprawić do smaku solą, pieprzem i mixem chili. Nadzienie podzielić na trzy części i każdą z nich nałożyć na płaty karkówki. Zwinąć w roladki i dodatkowo zawinąć je szczelnie w folię spożywczą i związać końce. Gotowe roladki włożyć do garnka z zimną wodą aby były całe przykryte. Gotować od momentu wrzenia wody 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć z wody, obtoczyć w mące i podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Roladki można podać zaraz po ugotowaniu, ale my lubimy podsmażane. Można je podać np. z ryżem i dowolną surówką.
Agiatis
iziona