Sposób przygotowania:
Roladki cielęce z papryką
Sznycle opłukać, trzonkiem noża rozbić na grubość 1 cm. Skropić sokiem z połówki cytryny, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić na plasterki, papryki i cukinię w paseczki. Plastry mięsa przykryć plasterkami szynki, obłożyć papryką i cukinią. Zwinąć w roladki, obtoczyć w mące. Spiąć wykałaczkami. Resztę warzyw pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki na rumiano. Dodać resztę warzyw, sok z połówki cytryny, bazylięi tymianek, podlać bulionem. Dusić pod przykryciem 15 mi¬nut. Wyjąć na ogrzany półmisek, polać sosem z duszenia. Roladki dobrze komponują się z makaronem lub frytkami.
Magdusia1312
elutka
Bahus