Sposób przygotowania:
Roladki z cukinii z ricottą i suszonymi pomidorami
Cukinie dokładnie umyć i osuszyć, nie obierac ze skórki. Użyłam cukinii żółtej i zielonej, długie proste sztuki aby plastry były w miarę równe na całej szerokości. N astępnie cukinię ppokroić wzdłuż w plastry o grubości ok 0,5 cm. Pierwszy i ostatni plaster to głównie sama skórka więc można go wyrzucić lub ugrillować i zjeść. Potem plasterki cukinii skropić dokładnie olejem i opruszyć przyprawą grill ziołowy, odstawić na godzinkę.Przygotować farsz.Suszone pomidory i pazylię drobno pokroić i wymieszać z ricottą. Do smaku doprawić przyprawą do sałatek z młynka. Następnie ugrillować plastry cukinii aż zmiękną i będa elastyczne. Ugrillowane plastry przestudzić. Następnie posmarować masą z ricotty i zwinąć w roladkę. Ułożyć na talerzu, udekorować bazylią i podawać.