Sposób przygotowania:
Roladki z cukinią i jarmużem
Mięso kroimy w ok. 2 centymetrowe plastry i dokładnie je rozbijamy. Cukinię myjemy, wydrążamy środek i kroimy w grubsze paseczki o dlugości nieco krótszej niż szerokość mięsa. Obraną cebulę kroimy w piórka, a umyte liście jarmużu pozbawiamy twardej łodygi, a pozostałą część drobno siekamy.
Rozbite kawałki mięsa nacieramy solą i pieprzem, na całości układamy jarmuż, a na początku mięsa kładziemy po kilka kawałków cukinii oraz cebuli - posypujemy Kucharkiem.
Roladki bardzo dokładnie zwijamy, a następnie obwiązujemy specjalną nicią kuchenną. W garnku topimy margarynę, na rozgrzanym tłuszczu przesmażamy roladki z każdej strony, po czym wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 1-1,5 godziny dopoki woda nie wyparuje do ok. 1/3 wcześniejszej ilości.
Na suchej patelni rumienimy mąkę do czasu aż zbrązowieje, a następnie ją studzimy. Do chlodnej mąki wlewamy gorący wywar spod roladek i dokładnie rozprowadzamy aby nie powstały grudki. Sos gotujemy jeszcze chwile, z roladek ściagamy nitki i podajemy do obiadu
Rozbite kawałki mięsa nacieramy solą i pieprzem, na całości układamy jarmuż, a na początku mięsa kładziemy po kilka kawałków cukinii oraz cebuli - posypujemy Kucharkiem.
Roladki bardzo dokładnie zwijamy, a następnie obwiązujemy specjalną nicią kuchenną. W garnku topimy margarynę, na rozgrzanym tłuszczu przesmażamy roladki z każdej strony, po czym wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 1-1,5 godziny dopoki woda nie wyparuje do ok. 1/3 wcześniejszej ilości.
Na suchej patelni rumienimy mąkę do czasu aż zbrązowieje, a następnie ją studzimy. Do chlodnej mąki wlewamy gorący wywar spod roladek i dokładnie rozprowadzamy aby nie powstały grudki. Sos gotujemy jeszcze chwile, z roladek ściagamy nitki i podajemy do obiadu