izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Roladki z czerwonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kolejna idealna propozycja na karnawałową imprezę, i nie tylko.

Roladki z czerwonej papryki

Składniki:

Roladki z czerwonej papryki

 

  • 2 czerwone papryki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 15 dag sera żółtego
  • 4 łyżki majonezu
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki z czerwonej papryki
Paprykę podpiecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni ok. 15 min. Następnie włóż je do zimnej wody i zdejmij z nich skórkę. Oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na cztery części. Szynkę wędzoną pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Szynkę oraz ser połącz z majonezem, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem. Chleb tostowy przypiecz na rumiano i pokrój w trójkąty. Papryczki posmaruj farszem, zroluj i zepnij wykałaczką. Podawaj na tostach.