Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z fety w cieście francuskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Łatwa w wykonaniu potrawa z produktów które ułatwią nam życie.

Roladki z fety w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z fety w cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie fety
  • łyżeczka pieprzu cayenne
  • 4 łyżki smażonej cebuli
  • 3 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Roladki z fety w cieście francuskim
Fetę wyciągamy z opakowania i pozwalamy jej lekko obeschnąć z nadmiaru wilgoci. Ciasto francuskie powinno chwilę poleżeć aby nabrało lekkiej temperatury pokojowej. Ser kroimy w słupki, układamy na kawałkach ciasta ( ciasto dopasowujemy do wielkości słupków, aby każdy dwa razy zawinąć ciastem), posypujemy pieprzem i smażoną cebulką. Zwijamy w rulon i układamy na blasze wyłożonej papierem, łączeniem do spodu. Tak postępujemy do wyczerpania składników. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, roladki przed włożeniem do piekarnika smarujemy mlekiem aby miały ładny kolorek. Pieczemy aż się zarumienią..około 20 - 30 min.
Roladki z fety w cieście francuskim
Cebulę możemy nałożyć przed fetą, ale i możemy posypać ser i dopiero zawinąć.
Roladki z fety w cieście francuskim
Tak przyszykowane porcje zwijamy i układamy na blaszce z papierem.

Tagi:

ciasto