Sposób przygotowania:
Roladki z grillowanej cukinii z serem
Cukinię dokładnie umyć i osuszyć, odkroić końcówki. Pokroić wzdłuż w plastry o grubości ok 5 mm.
Plastry cukinii oprószyć z obu stron czubrycą zieloną i skropić olejem. Odstawić na ok 1 godzinę.
Potem plastry grillować, można na zwykłym grillu węglowym lub patelni grillowej. Wystarczy aby cukinia zmiękła i plastry były elastyczne i dały się zwijać. Sery pokroić na kawałki, w paski o grubości ok 1-1,5 cm i długości ok 4-5 cm. Kawałki sera zawinąć w ugrillowane plastry cukinii.
Związać delikatnie szczypiorkiem. Ułożyć na talerzu, można podawać od razu albo po schłodzeniu. Z każdej cukinii wyszło mi po 6 plastrów, z tym że pierwszy i ostatni czyli te same skórki ugrillowałam tak do zjedzenia a na roladki wykorzystałam te ładne plastry ze środka, wyszło mi 8 roladek.
Plastry cukinii oprószyć z obu stron czubrycą zieloną i skropić olejem. Odstawić na ok 1 godzinę.
Potem plastry grillować, można na zwykłym grillu węglowym lub patelni grillowej. Wystarczy aby cukinia zmiękła i plastry były elastyczne i dały się zwijać. Sery pokroić na kawałki, w paski o grubości ok 1-1,5 cm i długości ok 4-5 cm. Kawałki sera zawinąć w ugrillowane plastry cukinii.
Związać delikatnie szczypiorkiem. Ułożyć na talerzu, można podawać od razu albo po schłodzeniu. Z każdej cukinii wyszło mi po 6 plastrów, z tym że pierwszy i ostatni czyli te same skórki ugrillowałam tak do zjedzenia a na roladki wykorzystałam te ładne plastry ze środka, wyszło mi 8 roladek.
SylaUla