kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo proste w przygotowaniu danie grillowe. Połączenie smaku lekko słodkawych śliwek, wyrazistego boczku i ostrej musztardy smakuje nieco jak BBQ.

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

Składniki:

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

podstawowe

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią
Cukinie myjemy i „kroimy” obieraczką na cienkie wstążki. Plasterki boczku rozkładamy na desce do krojenia. Smarujemy cienka warstwą musztardy. Na każdym umieszczamy plasterek cukinii i śliwkę. Zawijamy szczelnie i wbijamy wykałaczkę. Grillujemy na rozgrzanym grillu (możemy użyć aluminiowej tacki) do ze złocenia.

Opcjonalnie do każdej śliwki możemy włożyć połówkę orzecha włoskiego lub migdała.