wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Roladki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto wybrać się na spacer do lasu na grzyby.

Roladki z grzybami

Składniki:

Roladki z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z grzybami
Sznycle cienko rozbić. Grzyby namoczyć, ugotować, odsączyć i drobno pokroić. Cebule oczyścić , posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić. Mięso posmarować farszem i zwinąć w roladę. Obtoczyć w mące i smażyć na rumiano na oleju. Roladki przełożyć do sosu grzybowego i dusić jeszcze 5 minut. Podawać z kaszą jęczmienna.

Tagi:

grzyby szynka