Sposób przygotowania:
Roladki z jesiotra z sosem krewetkowym
Z wyfiletowanego jesiotra zdjąć skórę i usunąć ewentualne ości. Z tymianu usunąć twarde łodyżki pozostawiając jedynie listki. kapary, oliwę, pieprz, i tymianek zmiksować na pastę. Filet oprószyć solą, z jednej strony posmarować pastą i zawinąć do środka. Roladę pospinać wykałaczkami i przekroić na trzy mniejsze roladki. Roladki smażyć na dwóch łyżkach masła po 4min z każdej strony, po czym patelnię włożyć do piekarnika i zapiekać jeszcze 10min. Gdy roladki będą gotowe na tej samej patelni zrób sos, dodaj pozostałe masło podsmaż na nim przez 5 min czosnek, całe krewetki i pancerzyki zalej całość śmietaną, dopraw solą i papryką, i duś prze 10min aż sos zgęstnieje. Sos przecedź i polej nim rybę, podawaj z krewetką.