Sposób przygotowania:
Kotlety serowe w kapuścieETAP 1:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy.
3. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:
4. Kapustę myjemy, szatkujemy, przekładamy do garnka, dodajemy obrana, pokrojoną marchew i gotujemy.
5. Pod koniec gotowania wsypujemy Vegetę, wlewamy ocet, wsypujemy odrobinę cukru, dodajemy ketchup i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwile gotujemy.
ETAP 3:
6. W naczyniu układamy kotlety i kapustę.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.