Sposób przygotowania:
Roladki z pekinki z halibutemEtap 1
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka, przesypać do miski.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać do niej pokrojone drobno pieczarki, usmażyć je, ostudzić, dodać do ryżu.
Dodać też odsączoną kukurydzę.
Etap 2
Rybę rozdrobnić (skórę usunąć), bazylię posiekać, dodać do ryżu z grzybami. Dodać też majonez, trochę soli i pieprzu.
Dokładnie wymieszać.
Etap 3
Z liści kapusty delikatnie ściąć zgrubiałą część. Na połowie każdego liścia (z grubszej strony) rozłożyć po trochu przygotowanego farszu.
Zwinąć ścisłe roladki, ułożyć je ciasno obok siebie łączeniami do dołu, odłożyć na 2-3 godziny.
Po tym czasie roladki kroić na 3 części, układać na talerzu i podawać.
halina